Fly London - Billigste Flyrejser Fra Danmark Til London

London kalder
Ifølge den helt fantastiske (og alt for oversete!) rejseside skyscanner.dk, flyver hele seks forskellige flyselskaber fra Danmark til London. Det drejer sig om SAS, British Airways, Ryanair, Norwegian, Cimber Sterling og easyJet.
Det kan være svært at gennemskue, hvem man helst vil rejse med, så her har jeg ved hjælp af nogle enkle værktøjer prøvet at opsummere, hvad du kan forvente fra de enkelte udbydere, så du kan træffe dit eget kvalificerede valg, når turen går til Europas hovedstad.
Pris frem for komfort
Turen fra København til London er mildt sagt ikke særlig lang. Cirka halvanden time. Derfor prioriterer de fleste prisen frem for komforten, og her tegner sig et helt klart billede: Billigste selskab er easyJet. Punktum. Ved hjælp af skyscanner.dk har jeg fundet frem til, at omkring 90% af af- og hjemrejsedagene har easyJet som billigste udbyder – langt flere, hvis vi kun snakker rejse frem til og med sommeren. Billetter kan findes så billgt som ned til 200 kroner tur/retur! Et beløb du nemt kan komme til at bruge på transport på en almindelig bytur, hvis du ikke bor i centrum...
Kommer vi om lige på den anden side af sommerferien, begynder der at dukke en del afgange op, hvor easyJet ikke er billigst – her tager Norwegian over som den dominerende, skarpt forfulgt af British Airways. Dette skyldes delvist, at lavprisselskaber som easyJet ikke har planlagt deres flyafgange så langt ud i fremtiden, så det vil i mange tilfælde kunne betale sig at vente på deres priser.
Billedet er noget anderledes, hvis du planlægger at flyve fra Århus i stedet. Her skal du ikke kigge andre steder end Ryanair, da de har 'monopol' på de billigste afgange. Det gælder så langt frem i året, du kan få oplyst priser (efterår så det virker sikkert at antage, at det er det generelle billede året rundt. Det er dog en god idé at være opmærksom på deres rygte som store tilhængere af diverse afgifter.
Luftkastellet?
Synes du alligevel, at du har brug for lidt luksus på din flyvetur til London, virker det nærliggende at kigge på de lidt dyrere selskaber, der nødvendigivis må give noget ekstra for den den højere pris. Eller hvad? Ifølge JyllandsPostens online rejseguide viste to tests, at British Airways har sparet serviceoplevelsen væk, og at der ikke er mere end „tilpas„ benplads.
SAS får ligeledes på hatten for manglende (gratis) service, som man dog (nogle gange!) kan betale ekstra for at opleve (altså oven i den i forvejen højere billetpris). Deres benplads betegnes dog som „god„, og de er det mest punktlige flyselskab i Europa ifølge viviro.com.
Cimber serverer let mad og drikke og benpladsen er tilpas, mens Norwegian scorer lidt under middel for services, men vel ret beset også hører til de billigere selskaber. Spørgsmålet er nu, hvor meget komfort, du egentlig kan komme til at opleve på en tur til London? Ikke meget, hvorfor pris som førsteprioritet virker fornuftigt, hvis ikke du er højere end gennemsnitsmanden, eller bare sætter ekstremt stor pris på punktlighed.
Jeg har forsøgt at hjælpe – nu er det op til dig at vælge.